Tilčeki proslavili svoj treći rođendan

U subotu desetog lipnja 2023. godine članovi Tilček Team-a su prigodno obilježili svoj treći rođendan. Iako formalno pravno udruga postoji od sada već davne 2012. godine, Tilčeki su svoje djelovanje kroz spomen na magarca Tilčeka započeli u 2020. godini. Na samom početku su svoje djelovanje započeli sa svega šest članova, a danas broje preko 25 članova koji su aktivni u raznim sportovima.

U tri godine djelovanja Tilčeki nastupaju u raznim sportovima trčanja, orijentacijskog trčanja, bicikliranja, itd., a iako im je glavno moto „važno je sudjelovati i zabaviti se“, u „svojoj zabavi“ su osvojili nešto manje od 40 medalja.

„Od prvog dana našeg rada ideja je bila da se naši članovi bez posebnih obaveza uz naša prigodna druženja bave rekreativnim sportom, a da klub bude tu da im ipak olakša određene stvari. Tako danas u našim odlascima na utrke imamo svu vlastitu potrebnu opremu od šatora, stolica, frižidera, muzike i sl., a sve u svrhu što boljeg doživljaja prije i nakon utrke. Sve to ne bi bilo moguće ili bi bilo poprilično teže izvedivo bez naših prijatelja i donatora kluba koji na razne načine pomažu klubu u djelovanju. Danas Tilčeki imamo suradnju sa preko 30 pravnih subjekata iz područja grada Jastrebarskog i ovim putem zahvaljujemo im na suradnji i prije svega podršci u našem radu. Dugoročni plan kluba je i dalje isti, a to je postavljanje spomenika našem Tilčeku na vrhu Japetiću, te se nadamo kad se obnovi planinarski dom na Japetiću da će vrlo ubrzo i Tilček biti istaknuti dio turističke znamenitosti na našem najvišem jaskanskom vrhu,“ – istaknuli su iz Uprave kluba.

Pred Tilčekima su sad pripreme za utrku već početkom srpnja, te će tako Tilčeki prvog srpnja u velikom broju nastupiti i zabaviti se na odličnoj trail utrci „GRIN trail 2023“ u sklopu Grin Fest 2023. u Dugoj Resi.